logo
hd-img hd-img

Timeless in Slachtstraat

In onze Timeless in Slachtstraat reeks vertonen wij tijdloze films van de grote regisseurs uit alle hoeken van de wereld die een onuitwisbare impact hebben gehad op de filmgeschiedenis.


Poster for

City of God (2002) Fernando Meirelles

Door de ogen van aspirant fotograaf Rocket zien we hoe hij aan het heersende geweld en de misdaad probeert te ontsnappen. Hij streeft naar een beter leven en droomt ervan Angélica voor zich te winnen. Zijn leven staat in schril contrast met L’il Zé, die samen met zijn jeugdvriend, de door iedereen geliefde ...

Lees meer

Poster for

Moving (1993) Shinji Sômai

Wanneer haar ouders uit elkaar gaan en haar vader het ouderlijk huis verlaat, blijft de twaalfjarige Renko alleen achter met haar moeder in Kyoto. Alle veranderingen binnen het gezin vinden plaats op haar voorwaarden.

 

Bekroond met de prijs voor Beste Restauratie op het Filmfestival van Venetië, nu voor het eerst te zien in Nederland.

Lees meer

Poster for

Kajillionaire (2020) Miranda July Vanaf 1 juni t/m 22 juni

Zwendelaars Theresa (Debra Winger) en Robert (Richard Jenkins) hebben 26 jaar hun enige dochter, Old Dolio (Evan Rachel Wood), getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze een vreemdeling (Gina Rodriguez) om mee te doen aan hun volgende klus.

 

Op zaterdag 15 juni om 14:00 zal Miranda July in Tivoli zijn voor haar Book Talk. Met de kortingscode: SLACHTSTRAATJULY krijg je 7,50 korting op je ticket voor de ILFU Book Talk: Miranda July in Tivoli Vredenburg.

Lees meer

Poster for

Mad Max: Fury Road (2015) George Miller Te zien vanaf zaterdag 8 juni

Geteisterd door zijn turbulente verleden, gelooft Mad Max dat om te overleven het beste is om alleen door de wereld te dwalen. Hij raakt desondanks betrokken bij een groep rebellen die door de Wastelands vlucht in een monsterlijk oorlogsvoertuig, onder leiding van commandant Furiosa. Ze zijn uit een fort ontsnapt dat getiranniseerd wordt door de wrede Joe. Woedend verzamelt de krijgsheer al zijn troepen en zet genadeloos de achtervolging in.

 

Om te vieren dat de nieuwe film van George Miller: Furiosa: a Mad Max Saga wordt vertoond, vertonen we opnieuw de moderne klassieker Mad Max: Fury Road.

Lees meer

Poster for

Spoorloos (1988) George Sluizer Vanaf donderdag 13 juni

Op vakantie in Zuid-Frankrijk verliest Rex (Gene Bervoets) zijn vriendin Saskia (Johanna ter Steege) even uit het oog als ze halt houden bij een benzinestation. Ze is spoorloos verdwenen, jarenlang blijft hij naar haar zoeken.

 

Stanley Kubrick noemde het “de angstwekkendste film die ik ooit heb gezien” – geen gering compliment van de maker van The Shining.

Lees meer

Poster for

The Straight Story (1999) David Lynch

De 73-jarige Alvin Straight leeft al jaren in onmin met zijn oudere broer, die hij dan ook al lang niet meer heeft gezien. Wanneer hij verneemt dat zijn broer bedlegerig is geworden na een beroerte, besluit hij hem op te zoeken. Zijn slecht gezichtsvermogen en zijn zwakke heupen beletten hem om zelf met de auto ...


Verwacht op 27 jun 2024

Lees meer