logo
hd-img hd-img

Timeless in Slachtstraat

In onze Timeless in Slachtstraat reeks vertonen wij tijdloze films van de grote regisseurs uit alle hoeken van de wereld die een onuitwisbare impact hebben gehad op de filmgeschiedenis.


Poster for

Timeless in Slachtstraat: Ridley Scott Vanaf donderdag 23 november

Vanaf donderdag 23 november draait de nieuwe film van Ridley Scott, Napoleon, in LHC. Om deze release te vieren vertonen we twee klassiekers van Ridley Scott in Slachtstraat Filmtheater. Vanaf 24 november wordt Blade Runner (1982) vertoond.

Lees meer

Poster for

Timeless in Slachtstraat: Aki Kaurismäki Vanaf donderdag 7 december

Vanaf donderdag 7 december draait Fallen Leaves van Aki Kaurismäki in Louis Hartlooper Complex met Nederlandse ondertiteling en in Springhaver met Engelse ondertiteling. Om deze release te vieren vertonen wij drie klassiekers, Leningrad Cowboys Go To America (1989), The Match Factory Girl (1990) en The Man Without a Past (2002), van Kaurismäki in Slachtstraat Flimtheater.

 

Lees meer

Poster for

It’s a Wonderful Life (1946) Frank Capra Vanaf donderdag 14 december

It’s a Wonderful Life is dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. James Stewart speelt de suïcidale George Bailey; beschermengel Clarence brengt de ongelukkige tot inkeer. Stewart was destijds de populairste Hollywoodster. In de donkere dagen voor kerst een hartverwarmende klassieker uit de gouden jaren van Hollywood …

Lees meer

Poster for

Timeless in Slachtstraat: Hayao Miyazaki Vanaf donderdag 21 december

Op 28 december komt The Boy and the Heron uit. Om alvast in de stemming te komen vertonen we van 21 december vier klassiekers van Hayao Miyazaki in ons Timeless programma. Miyazaki staat bekend als een van de meest begenadigde verhalenvertellers en animators van de afgelopen eeuw. Hij werkt begin jaren zeventig aan enkele Japanse animatieseries en richt in 1985 met collega Isao Takahata animatiestudio Ghibli op.

Lees meer

Poster for

Timeless in Slachtstraat: Ken Loach Vanaf donderdag 21 december

Ken Loach heeft de sociaal realistische film op de kaart gezet. Al decennia lang gebruikt hij zijn films om sociaal en economisch onrecht aan te kaarten.

 

Zijn nieuwe film The Old Oak draait vanaf 21 december in één van onze bioscopen. Om deze release te vieren vertonen we vanaf 21 december twee must sees uit zijn oeuvre. Kes uit 1969 & I, Daniel Blake uit 2016.

Lees meer

Poster for

The Virgin Suicides (1999) Sofia Coppola Vanaf donderdag 28 december

The Virgin Suicides is het debuut van Sofia Coppola (Lost in Translation, Priscilla), waarmee ze in 1999 doorbrak als regisseur. Het psychologische drama is gebaseerd op de roman van Jeffrey Eugenides en probeert het leven en de dood van vijf ongrijpbare zussen te doorgronden. De klassieker keert terug in de bioscoop in de gerestaureerde 4K versie. ...

Lees meer