logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen en eenmalige vertoningen. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het aanbod wat de komende tijd verder zal worden aangevuld.


Poster for

International Literature Festival Utrecht (ILFU) Van 23 september tot en met 8 oktober

Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories- schrijvers over urgente huidige thema’s, Looptijd over wandelliteratuur, de Utrechtse Boekenmarkt, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.

Lees meer

Poster for

Schrijfcafe

Het Schrijfcafé Utrecht is een workshop schrijven waarbij je nieuwe inspiratie opdoet, verschillende schrijfstijlen uitprobeert en waar je je schrijfsels kan delen met andere schrijfliefhebbers. Het is twee uur geconcentreerde creatieve schrijftijd; iets waar je thuis vaak niet aan toekomt. Schrijven doe je meestal alleen, maar bij deze schrijfworkshop schrijf ...

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased september in Slachstraat Filmtheater

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. In samenwerking met Eye Filmmuseum vertonen we in september nog twee bijzondere films in de Slachtstraat.

Lees meer

Poster for

Timeless in Slachtstraat

In onze Timeless in Slachtstraat reeks vertonen wij tijdloze films van de grote regisseurs uit alle hoeken van de wereld die een onuitwisbare impact hebben gehad op de filmgeschiedenis.

Lees meer

Poster for

Arts in Cinema

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities, iconische werken en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Lees meer

Poster for

Sneak Preview Every Tuesday at 9.30PM

Watch a new movie (English spoken or English subtitles) before it premieres at LHC, Springhaver or Slachtstraat every Tuesday 9:30pm at Slachtstraat Filmtheater. The Slachtstraat Sneak Preview on Tuesday always screens a different movie than the LHC Sneak Preview on Wednesday.

 

Because of the Netherlands Film Festival, the Sneak Preview on Tuesday 27th of September expires.

Lees meer