logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen en eenmalige vertoningen. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het aanbod wat de komende tijd verder zal worden aangevuld.


Poster for

Schrijfcafe 2023

Het Schrijfcafé is een thematische workshop schrijven; je schrijft bijvoorbeeld over de seizoenen, de elementen, smaken en verschillende soorten personages. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven, maar tijdens de workshop leer je ook creatiever en levendiger schrijven.

Iedereen welkom, schrijfervaring is niet nodig. Je bent welkom om de hele reeks te volgen, maar de schrijfworkshops zijn ook prima afzonderlijk te volgen.

Tickets zijn te koop aan de receptie van Slachtstraat Filmtheater of via de website.

Lees meer

Poster for

De Zondagochtend Filmquiz

Ben je geïnteresseerd in film en wil je, samen met vrienden/collega’s/familieleden, jouw kennis testen door antwoord te geven op veelzijdige trivia-vragen? Doe dan mee aan de maandelijkse filmquiz en maak kans op een triviafilm-spel, tegoedbonnen én, niet te vergeten, eeuwige roem. Test je filmkennis op deze gezellige quizochtend in Slachtstraat Filmtheater.

Lees meer

logo

Timeless in Slachtstraat Filmtheater

In onze Timeless in Slachtstraat reeks vertonen wij tijdloze films van de grote regisseurs uit alle hoeken van de wereld die een onuitwisbare impact hebben gehad op de filmgeschiedenis.

Lees meer

logo

CineMaatjes

De nieuwste kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.

lees meer