logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen en eenmalige vertoningen. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het aanbod wat de komende tijd verder zal worden aangevuld.


Poster for

NFFx030 woensdag 27 september & donderdag 28 september

Vanaf vrijdag 22 september t/m dinsdag 26 september heten wij het NFF welkom in Slachtstraat Filmtheater en in een aantal zalen van Louis Hartlooper Complex.

 

Op woensdag 27 september en donderdag 28 september draaien wij enkele van onze favoriete films van het NFF, die later ook te zien zullen zijn in ons reguliere programma.

Lees meer

Poster for

Bodemdierendagen: Onder het Maaiveld Junior te zien vanaf 27 september

Wisten jullie dat er meer levende wezens in een theelepel gezonde aarde zitten dan er mensen op aarde zijn? Boven de grond wordt de wereld bevolkt door planten, insecten en vogels en natuurlijk mensen. maar onder de grond is er ook een wereld van wortels, wormen, schimmels en bacteriën. En wisten jullie dat deze wereld ook druk met elkaar communiceert?

 

In samenwerking met BodemDierenDagen vertonen wij Onder het Maaiveld Junior met speciale extra’s, waaronder een gratis exemplaar van het kinderboek De Regenmaker.

Lees meer

Poster for

International Literature Festival Utrecht (ILFU) Van 27 september tot en met 4 oktober

Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023. De missie van ILFU is te laten zien dat literatuur ertoe doet. In tijden waarin er wordt geklaagd dat er minder wordt gelezen, het aantal bibliotheekleden drastisch terugloopt en boekhandels sluiten, wil ILFU een tegengeluid laten horen.

Lees meer

Poster for

Le Mépris (1963) Jean-Luc Godard vanaf donderdag 14 september

Een scenarioschrijver, Michel Piccoli (La Grande Bouffe, Belle De Jour), wordt verscheurd tussen de eisen van een trotse Europese regisseur (gespeeld door de legendarische regisseur Fritz Lang), een ruwe en arrogante Amerikaanse producent (Jack Palance), en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille (Brigitte Bardot), terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken.


Verwacht op 14 sep 2023

Lees meer

Poster for

Jurassic Park (1993) Steven Spielberg vanaf 1 september

Grant, gaat op bezoek bij een bijna af themapark vol met levende dinosauriërs. Wanneer de stroom uitvalt moet hij zichzelf en een paar kinderen beschermen tegen de losgebroken, gekloonde dinosauriërs. De klassieker van Steven Spielberg komt terug. Vier de 30ste verjaardag van Jurassic Park en duik voor het eerst in de wereld vol met Velociraptors, Triceratops en Tyrannosaurus Rex in 4K.

De film wordt vertoond met Engelse ondertiteling.

Lees meer

Poster for

Timeless in Slachtstraat: Jim Jarmusch

Vanaf 17 augustus brengt Eye Filmmuseum de 4K gerestaureerde heruitgave van de 90’s hiphop-samurai cultklassieker Ghost Dog: The Way Of The Samurai van Jim Jarmusch (1999) uit.

 

We zijn dan ook vereerd om een essentiële selectie van de films van Jim Jarmusch in Slachtstraat Filmtheater kunnen vertonen: Stranger Than Paradise (1984) op 23-8 & 8-10, Mystery Train (1989) op 30-8 & 1-10, Down By Law (1986) op 6-9 & 17-9, Night On Earth (1991) op 13-9 & 10-9, Dead Man (1995) op 20-9 & 3-9, Coffee & Cigarettes (2003) op 27-9 & 27-8

Lees meer

Poster for

CineMaatjes

Bekijk hieronder een overzicht van kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.

 

 

Lees meer

Poster for

Cineforum Italia

Elke maand een speciale Italiaanse film met inleiding (in het Italiaans en Engels) door de Italiaanse Vereniging Utrecht ACLI, een vereniging van- en voor Italiaanse inwoners in Nederland en hun families in Utrecht.

 

Con un’introduzione (in italiano e in inglese) dell’Associazione Italiana Utrecht ACLI, un’associazione di e per gli italiani residenti in Olanda e le loro famiglie con base a Utrecht.

Lees meer

Poster for

IMPACT CAFE: Freedom Lecture Susan Kigula donderdag 5 oktober om 19:15

Het nieuwe academische jaar begint met een nieuw Impact Café en het indrukwekkende verhaal van Susan Kigula. Susan vertelt hoe ze in 2002 ter dood werd veroordeeld en begon met haar rechten studie terwijl ze in de dodencel zat. Namens alle 418 mensen die ter dood zijn veroordeeld, heeft ze de staat Oeganda aangeklaagd, en in 2009 oordeelde de Hoge Raad dat de automatische doodstraf ongrondwettig was en dat alle doodstrafzaken opnieuw konden worden bekeken. In 2016 werd Susan vrijgelaten. Ze is een inspiratie voor velen en pleitbezorger voor gerechtigheid en mensenrechten in Oeganda.

Lees meer

Poster for

Schrijfcafé 2023

Het Schrijfcafé is een thematische workshop schrijven; je schrijft bijvoorbeeld over de seizoenen, de elementen, smaken en verschillende soorten personages. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven, maar tijdens de workshop leer je ook creatiever en levendiger schrijven.

Iedereen welkom, schrijfervaring is niet nodig. Je bent welkom om de hele reeks te volgen, maar de schrijfworkshops zijn ook prima afzonderlijk te volgen.

 

Het schrijfcafé begint weer op 7 oktober.

Lees meer

Poster for

Filmcursus: De Kracht van Filmgenres vanaf woensdag 4 oktober om 19:00

In de cursus De kracht van filmgenres neemt filmdocent Twan Arts je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van filmgenres. Wanneer is het horrorgenre ontstaan en op welke wijze heeft de western zich geëvolueerd? Wat zijn typische stijlkenmerken van een musical of actiefilm? Wat is toch die aantrekkingskracht van de misdaadfilm en hoe weet sciencefiction ons telkens een spiegel voor te houden? Hoe weten filmmakers een lach en een traan los te weken wanneer we een komedie of dramafilm zien?

Lees meer

Poster for

Cinéforum France: Une Année Difficile voorpremière op dinsdag 17 oktober om 19:00

Albert en Bruno zitten tot over hun nek in de schulden en proberen met list en bedrog te overleven. Een groep milieuactivisten biedt hen gratis drank en, onbedoeld, nieuwe kansen. Onder leiding van Valentine proberen ze de wereld met ludieke acties een spiegel voor te houden.

Voorpremière met inleiding en nagesprek (in het Frans) in samenwerking met Alliance Française Utrecht. Na de film is er een gratis feestelijk drankje te halen bij de bar.

 

Cette avant-première est organisée en collaboration avec l’Alliance française d’Utrecht. Après le film et le débat, vous pourrez continuer d’échanger avec un prosecco gratuit au bar.

Lees meer

Poster for

De Zondagochtend Filmquiz

Ben je geïnteresseerd in film en wil je, samen met vrienden/collega’s/familieleden, jouw kennis testen door antwoord te geven op veelzijdige trivia-vragen? Doe dan mee aan de maandelijkse filmquiz en maak kans op een triviafilm-spel, tegoedbonnen én, niet te vergeten, eeuwige roem. Test je filmkennis op deze gezellige quizochtend in Slachtstraat Filmtheater.

Lees meer

logo

Timeless in Slachtstraat Filmtheater

In onze Timeless in Slachtstraat reeks vertonen wij tijdloze films van de grote regisseurs uit alle hoeken van de wereld die een onuitwisbare impact hebben gehad op de filmgeschiedenis.

Lees meer