logo
hd-img hd-img

Specials

Naast ons reguliere filmprogramma organiseren we een groot aantal speciale filmavonden, (voor)premières, reeksen en eenmalige vertoningen. Vaak werken we samen met interessante partners die iets extra’s toe kunnen voegen aan het programma. Bovendien worden de films op deze avonden vaak voorzien van een inleiding door een expert of een nagesprek met de regisseur of de cast en crew van de film. Bekijk hieronder het aanbod wat de komende tijd verder zal worden aangevuld.


Poster for

Nu:Reality – Naturally Immersive Nu te beleven in Slachtstraat Filmtheater

In het betoverende Virtual Reality programma Naturally Immersive van Nu:Reality verdwijnen de grenzen van tijd en ruimte, realiteit en verbeelding en ervaar je de schoonheid en kracht van de natuur zoals nooit tevoren. Dit gevarieerde programma met een mix van 360° VR-films en interactieve installaties prikkelt de zintuigen en brengt je een diepere verbinding met de natuur.

Lees meer

Poster for

Loving Vincent (2017) Hugh Welchman & Dorota Kobiela Nu te zien

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

 

Loving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Speciaal weer vertoond ter viering van de nieuwe film van dezelfde regisseurs: The Peasants.

Lees meer

Poster for

The Pianist (2002) Roman Polanski Nu te zien

Roman Polanski’s meesterwerk, winnaar van drie Oscars, nu in 4K gerestaureerd. The Pianist vertelt het waargebeurde levensverhaal van de briljante jonge pianist en componist Wladyslaw Szpilman wiens veelbelovende carrière bruut werd onderbroken door de start van de tweede wereldoorlog.

Lees meer

Poster for

Cineforum Italia Op woensdag 24 april om 19:00

Elke maand een speciale Italiaanse film met inleiding (in het Italiaans) door de Italiaanse Vereniging Utrecht ACLI, een vereniging van- en voor Italiaanse inwoners in Nederland en hun families in Utrecht.

 

Con un’introduzione (in italiano) dell’Associazione Italiana Utrecht ACLI, un’associazione di e per gli italiani residenti in Olanda e le loro famiglie con base a Utrecht.

Lees meer

Poster for

Alien (1979) Ridley Scott Op vrijdag 26 april, maandag 29 april & woensdag 1 mei.

Op hun reis terug naar de aarde worden de bemanningsleden van ruimteschip Nostromo gewekt uit hun stasis wanneer de boordcomputer een vermeend noodsignaal van een buurplaneet detecteert.

 

Ter viering van het 45ste jubileum.

 

Lees meer

Poster for

Schrijfcafé 2024 Zaterdag 4 mei om 10:30

Het Schrijfcafé is een thematische workshop schrijven; je schrijft bijvoorbeeld over de seizoenen, de elementen, smaken en verschillende soorten personages. Het Schrijfcafé draait vooral om het plezier in het schrijven, maar tijdens de workshop leer je ook creatiever en levendiger schrijven.

Iedereen welkom, schrijfervaring is niet nodig. Je bent welkom om de hele reeks te volgen, maar de schrijfworkshops zijn ook prima afzonderlijk te volgen.

Lees meer

Poster for

Studio Camera Sessie #2 Onderzoekend maken Op dinsdag 7 mei om 19:00

De tweede Studio Camera Sessie staat in het teken van onderzoek. Hoe kan research bijdragen aan het creëren van authentieke verhalen? Hoe kan je je onderzoek incorporeren in het maakproces? En hoe geldt dit voor verschillende audiovisuele en lens based disciplines? Moderator Luuk Heezen gaat in gesprek met drie beeldmakers wiens onderzoek een significante rol heeft gespeeld in de realisatie van hun werk. Daarover gaan we met hen en iedereen in de zaal in gesprek.

 

Afsluitend is er een informele netwerkborrel. Je ticket is inclusief een consumptiebon voor de borrel na afloop. 

Lees meer

Poster for

Cinéforum France Op woensdag 15 mei om 19:00

Elke maand een speciale Franse film met inleiding en nagesprek (in het Frans) door de vereniging: Alliance Française Utrecht.

 

Chaque mois, un film français spécialement choisi, avec une introduction et une discussion (en français) par l’Alliance Française Utrecht.

 

Lees meer

Poster for

Poolse Filmlente Op maandag 20 mei

Op maandag 20 mei landt de 11e editie van de Poolse Filmlente in Slachtstraat Filmtheater. In samenwerking met Stichting Pools Podium vertoont Slachtstraat Filmtheater twee nieuwe Poolse films. Deze films waren al een succes in Polen of op internationale festivals. De films zijn Engels ondertiteld.

 

Lees meer

Poster for

Kaboom Anime Series Op maandag 20 mei om 21:00

KABOOM! Animation Festival presenteert een voortdurende reeks van de beste klassieke anime die Japan te bieden heeft. Op elke vierde maandag van de maand, van januari tot juni 2024, vertoont Slachtstraat Filmtheater een favoriete geanimeerde speelfilm die destijds nauwelijks, of helemaal niet, in Nederlandse bioscopen te zien was. Alle titels worden gepresenteerd in de originele Japanse taal met Engelse ondertitels.

Lees meer

Poster for

Moving (1993) Shinji Sômai Vanaf donderdag 30 mei

Japanse klassieker over hoe achtstegroeper Renko de scheiding van haar ouders verwerkt en haar eigen plan trekt. De veelgeprezen film uit 1993 wordt bewonderd door regisseurs als Hirokazu Kore-eda en is nu voor het eerst in Nederland te zien (4K-restauratie). Moving is een aangrijpend familiedrama en een onconventionele coming-of-age-vertelling die op het filmfestival van Venetië werd uitgeroepen tot Beste Restauratie.

Lees meer

Poster for

Timeless in Slachtstraat

In onze Timeless in Slachtstraat reeks vertonen wij tijdloze films van de grote regisseurs uit alle hoeken van de wereld die een onuitwisbare impact hebben gehad op de filmgeschiedenis.

 

 

Lees meer

Poster for

CineMaatjes

Bekijk hieronder een overzicht van kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.

 

 

Lees meer