logo
hd-img hd-img

Kaboom Anime Series

KABOOM! Animation Festival presenteert een voortdurende reeks van de beste klassieke anime die Japan te bieden heeft. Op elke vierde maandag van de maand, van januari tot juni 2024, vertoont Slachtstraat Filmtheater een favoriete geanimeerde speelfilm die destijds nauwelijks, of helemaal niet, in Nederlandse bioscopen te zien was. De zes avondvullende animefilms variëren van epische space opera, iconische videogame-adaptatie en WOII-drama tot gotische fantasy en futuristische actie. Mis het niet! Alle titels worden gepresenteerd in de originele Japanse taal met Engelse ondertitels.


Poster for

Kaboom Anime: Barefoot Gen (1983) Op maandag 25 maart om 21:00

Een krachtige veroordeling van oorlog, Barefoot Gen is een verontrustend verhaal over het effect van de atoombom op het leven van een jongen en op het leven van het Japanse volk.

 

 

Lees meer

Poster for

Kaboom Anime: Angel’s Egg (1985) Op maandag 22 april om 21:00

Een mysterieus jong meisje zwerft door een verlaten, onwerelds landschap en draagt een groot ei.

 

 

 

Lees meer

Poster for

Kaboom Anime: Redline (2009) Op maandag 20 mei om 21:00

Een verhaal over het meest populaire race-evenement in de Melkweg, de Redline, en de verschillende coureurs die eraan deelnemen.

 

 

Lees meer

Poster for

Kaboom Anime: Streetfighter II – The Animated Movie (1994) Op maandag 24 juni om 21:00

Gebaseerd op de legendarische videogame-serie. Deze animeklassieker volgt Ryu, een getalenteerde vechter die misschien wel de grootste is in de hele wereld, en Bison, de kwaadaardige brein die op zoek is naar Ryu’s talenten.

Lees meer