logo
hd-img hd-img

Cinéforum France

Elke maand een speciale Franse film met inleiding en nagesprek (in het Frans) door de vereniging: Alliance Française Utrecht. Bekijk hieronder een overzicht van de aangekondigde titels.

 

Chaque mois, un film français spécialement choisi, avec une introduction et une discussion (en français) par l’Alliance Française Utrecht. Vous trouverez ci-dessous un synopsis des films proposés en décembre et janvier:


Poster for

Cinéforum France: Ama Gloria Op woensdag 20 maart om 19:00

Ama Gloria is een ontroerende coming of age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani. De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader zelden thuis is. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk.

Lees meer

Poster for

Cinéforum France: L’Abbe Pierre (avant-première) Op woensdag 17 april

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een film over het leven van Henri Grouès, beter bekend als ‘Abbé Pierre,’ een Franse volksheld bekend voor zijn verzet in de tweede wereldoorlog en zijn strijd tegen armoede in Frankrijk.

Lees meer