logo
hd-img hd-img

Timeless in Slachtstraat: Jim Jarmusch

Vanaf 17 augustus brengt Eye Filmmuseum de 4K gerestaureerde heruitgave van de 90’s hiphop-samurai cultklassieker Ghost Dog: The Way Of The Samurai van Jim Jarmusch (1999) uit.

 

We zijn dan ook vereerd om een essentiële selectie van de films van Jim Jarmusch in Slachtstraat Filmtheater kunnen vertonen: Stranger Than Paradise (1984) op 23-8 & 8-10, Mystery Train (1989) op 30-8 & 1-10, Down By Law (1986) op 6-9 & 17-9, Night On Earth (1991) op 13-9 & 10-9, Dead Man (1995) op 20-9 & 3-9, Coffee & Cigarettes (2003) op 27-9 & 27-8

 

Met zijn kenmerkende witte haar en ultracoole rocksterpersoonlijkheid is Jim Jarmusch de archetypische auteur van de Amerikaanse onafhankelijke film. Jarmusch heeft zich standvastig verzet tegen de sirenen van Hollywood en heeft stijlvolle, wereldse en door en door hippe films gemaakt die altijd alom geliefd zijn in het internationale filmcircuit.

 

Let op! Behalve Ghost Dog, zijn de overige films van Jim Jarmusch maar 2 keer te zien in Slachtstraat.


Poster for

Coffee & Cigarettes (2003) Jim Jarmusch Alleen te zien op zondag 27 augustus en woensdag 27 september

Elf ontmoetingen die plaatsvinden tijdens het alledaagse genot van koffie en sigaretten. Met bekende acteurs en andere artiesten als zichzelf of een versie daarvan, belicht de film de nuances en subtiele vijandigheden die deel kunnen uitmaken van schijnbaar normale gesprekken. Bill Murray wacht op de Wu-Tang Clan, Iggy Pop en Tom Waits werken elkaar op de zenuwen en Jack en Meg White van de White Stripes discussiëren over Nikola Tesla.

 

Alleen te zien op zondag 27 augustus en woensdag 27 september

Lees meer

Poster for

Mystery Train (1989) Jim Jarmusch Alleen te zien op woensdag 30 augustus en zondag 1 oktober

Mystery Train bevat drie afzonderlijke vertellingen, die zich alle drie binnen een etmaal afspelen in en rond het afgetrapte Hotel Arcade in Memphis, Tennessee, het pelgrimsoord voor Elvis-fans. Jarmusch stopte het scenario vol vreemde personages, buitenlanders die als observanten van de Amerikaanse samenleving dienst doen.

 

Alleen te zien op woensdag 30 augustus en zondag 1 oktober

Lees meer

Poster for

Stranger Than Paradise (1984) Jim Jarmusch Alleen te zien op woensdag 23 augustus en zondag 8 oktober

New Yorkse ‘hipster’ Willie (jazzmuzikant John Lurie) krijgt onverwacht bezoek van zijn zestienjarige Hongaarse nichtje. Na enkele dagen vertrekt zij weer naar een tante in Cleveland. Willie en zijn vriend Eddie vervelen zich stierlijk en besluiten een jaar later om Eva op te zoeken. De leegte in hun leven blijft.

 

Alleen te zien op woensdag 23 augustus en zondag 8 oktober

Lees meer

Poster for

Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) Jim Jarmusch Digitaal gerestaureerde versie vanaf 17 augustus te zien in Slachtstraat Filmtheater

Hoofdpersoon is de mysterieuze lonely hitman Ghost Dog (een veelgeprezen rol van Forest Whitaker), die zich met een bijna magische lichtheid voortbeweegt. De oldschool hiphopsound van RZA gaat wonderwel samen met Jim Jarmusch’ onderkoelde stijl.

 

Jim Jarmusch’ films zijn odes aan het onbekende in het bekende.

Lees meer