logo
hd-img hd-img

Timeless in Slachtstraat: Hayao Miyazaki

Op 28 december komt The Boy and the Heron uit. Om alvast in de stemming te komen vertonen we van 21 december vier klassiekers van Hayao Miyazaki in ons Timeless programma. Miyazaki staat bekend als een van de meest begenadigde verhalenvertellers en animators van de afgelopen eeuw. Hij werkt begin jaren zeventig aan enkele Japanse animatieseries en richt in 1985 met collega Isao Takahata animatiestudio Ghibli op.

 

Hayao Miyazaki heeft aangegeven met pensioen te willen gaan na het uitbrengen van The Boy and the Heron. Dat maakt dit de vierde keer dat Miyazaki dat aankondigt na het maken van een film. Zijn eerste keer was al in 1997, na de release van Princes Mononoke.


Poster for

My Neighbor Totoro (1988) Hayao Miyazaki

Twee zussen verhuizen met hun vader naar het platteland om dichter bij hun in het ziekenhuis opgenomen moeder te zijn, en ontdekken dat de omliggende bomen bewoond zijn door Totoro's, magische geesten van het bos. Wanneer de jongste van huis wegloopt, zoekt de oudere zus hulp van de geesten om haar te vinden.  


Verwacht op 21 dec 2023

Lees meer

Poster for

Princess Mononoke (1997) Hayao Miyazaki

Ashitaka, een prins van het verdwijnende Emishi-volk, wordt vervloekt door een gedemoniseerde zwijngod en moet naar het westen reizen om een geneesmiddel te vinden. Onderweg ontmoet hij San, een jonge vrouw die vecht om het bos te beschermen, en Lady Eboshi, die probeert het te vernietigen. Ashitaka moet een manier vinden om evenwicht te brengen in dit conflict.


Verwacht op 21 dec 2023

Lees meer

Poster for

Spirited Away (2001) Hayao Miyazaki

Een jong meisje, Chihiro, raakt gevangen in een vreemde nieuwe wereld van geesten. Wanneer haar ouders een mysterieuze transformatie ondergaan, moet ze al haar moed aanspreken die ze nooit dacht te hebben om haar familie te bevrijden.


Verwacht op 21 dec 2023

Lees meer

Poster for

Howl’s Moving Castle (2004) Hayao Miyazaki

Sophie, een jonge hoedenmaakster, wordt door een heks die haar winkel binnenkomt en haar vervloekt, veranderd in een oudere vrouw. Ze ontmoet een tovenaar genaamd Howl en raakt betrokken bij zijn verzet tegen de strijd voor de koning.


Verwacht op 21 dec 2023

Lees meer