logo
hd-img hd-img

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. In samenwerking met Eye Filmmuseum vertonen Louis Hartlooper Complex en Slachtstraat Filmtheater deze hele zomer een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

 

Previously Unreleased in LHC: The Souvenir part 1 en 2 (vanaf 30 juni), Mass (vanaf 14 juli), Dinner in America (vanaf 28 juli) en After Love (vanaf 25 augustus)

 

Previously Unreleased in Slachtstraat: Dwelling in the Fuchun Mountains (vanaf 7 juli), Kill it and Leave this Town (vanaf 21 juli), I See You Everywhere (vanaf 4 augustus), There Is No Evil (vanaf 11 augustus), Destello Bravio (vanaf 18 augustus) en Evolution (vanaf 1 september)

 


Poster for

Laatste Kans Previously Unreleased: Dwelling in the Fuchun Mountains

Gu Xiaogangs speelfilmdebuut Dwelling in the Fuchun Mountains gaat over de lotgevallen van een Chinese familie in de provincie die de slagen van het leven verwerkt. Het leven ontvouwt zich als een rolschildering, geregisseerd met kalme en precieze hand. Een jaar uit het leven van de familie Yu in Fyuang, een Chinese provinciestad die weldra zal verdwijnen onder de vleugels van Hangzhou City. De zeventigjarige moeder krijgt een beroerte, haar vier zonen en hun familie moeten hun levens aanpassen terwijl ze zelf met de nodige problemen hebben te kampen. Ze zijn getuige van de razendsnelle modernisering en schaalvergroting in hedendaags China. Het resultaat – een film als een opeenvolging van vignetten – laat zich vergelijken met de beroemde Chinese handrolschilderingen: die kun je niet in één keer bekijken, de beelden ontvouwen zich stapje voor stapje voor het oog.

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased: There is No Evil

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Iraanse regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden mannen en vrouwen voor hun vrijheid.

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased: Destello bravío

Dit hoogst originele drama met surrealistische trekjes bewijst dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. De tableaux doen soms denken aan Roy Andersson, maar uiteindelijk heeft Rodriguez een geheel eigen stem. Isa neemt op een cassetterecorder berichten voor zichzelf op, die ze later afspeelt. “Er zal een enorme lichtflits boven het dorp verschijnen, die alles zal veranderen”, hoort ze zichzelf zeggen. “Het is geweldig. We zullen allemaal hoofdpijn krijgen, we zullen onze herinneringen verliezen en we zullen verdwijnen.” Isa hoopt op verandering, en dat is niet verwonderlijk. Ze woont in een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt. De jongeren vertrekken allemaal. Voor degenen die achterblijven, lijkt de tijd stil te staan. Cita’s hoop is op iets anders gevestigd. Ze verlaat haar man en zwerft door het stadje. Dit drama lijkt op een documentaire, maar haalt ook inspiratie uit het surrealisme en magisch realisme. Met behulp van niet-professionele acteurs, een opvallende, ontwrichtende elektronische soundtrack en suggestief camerawerk bewijst Destello bravío dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn.


Verwacht op 18 aug 2022

Lees meer

Poster for

Previously Unreleased: Evolution

Een intense, gestileerde verfilming van een toneelstuk over de manier waarop de Holocaust van generatie op generatie doorwerkt. Het bitter ironische drieluik begint als een surrealistische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en eindigt in het moderne Berlijn, waar de oude wonden nog lang niet geheeld zijn.

Let op! Deze film is Engels ondertiteld.


Verwacht op 01 sep 2022

Lees meer