logo
hd-img hd-img

NFFx030

Vanaf vrijdag 22 september t/m dinsdag 26 september heten wij het NFF welkom in Slachtstraat Filmtheater en in een aantal zalen van Louis Hartlooper Complex. Het NFF pakt samen met vele Utrechtse organisaties, podia en makers uit met het nieuwe programma NFFx030. Denk aan live performances, exposities, filmdiners en debatavonden. Het NFFx030 programma zal ook te beleven zijn in Slachtstraat Filmtheater.

 

Op woensdag 27 september en donderdag 28 september draaien wij enkele van onze favoriete films van het NFF, die later ook te zien zullen zijn in ons reguliere programma.


Poster for

NFFx030: Toen we van de Duitsers Verloren woensdag 27 september om 19:15

Zomer, 1974. Het is de dag na de verloren wereldkampioensfinale tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens. Sommige zomers vergeet je nooit meer.

Lees meer

Poster for

NFFx030: Sweet Dreams woensdag 27 september om 21:00

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti een sleutelrol in zijn testament te vervullen.

Lees meer

Poster for

NFFx030: De Dans van Natasja donderdag 28 september om 19:15

Daantje is een wonderlijk, eenzaam ventje, dat nauwelijks spreekt of naar buiten wil. Zijn moeder troost hem door over een meisje te vertellen dat op hem wacht en mooi kan dansen. Jaren later, nadat vader en moeder bij een ongeluk zijn omgekomen, is Daantje dakloos en ontmoet hij de oudere levenswijze ex-ballerina Natasja. Na een noodlottige samenloop van omstandigheden besluit Natasja terug te keren naar de plek van haar jeugd, de datsja van haar oma. Daantje gaat met haar mee.

Lees meer

Poster for

NFFx030: Zomervacht donderdag 28 september om 21:15

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Lees meer