logo
hd-img hd-img

International Literature Festival Utrecht (ILFU)

Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 8 oktober 2022, met onder meer Exploring Stories- schrijvers over urgente huidige thema’s, Looptijd over wandelliteratuur, de Utrechtse Boekenmarkt, het NK Poetry Slam, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, het Young Adult Literature Festival Utrecht, en als afsluiting de 39ste Nacht van de Poëzie.


Poster for

ILFU presenteert: Maya Angelou Films & Talks: A Litany For Survival – the Life and Work of Audre Lorde

Met A Litany For Survival – the Life and Work of Audre Lorde wordt een krachtig profiel geschetst van de Caraïbisch-Amerikaanse schrijver en dichter Audre Lorde (1934 – 1992), van haar jeugd in Harlem, New York tot haar worsteling met borstkanker, waar ze uiteindelijk aan kwam te overlijden. De documentaire bevat interviews met mede-activisten Adrienne Rich, Sapphire, en Sonia Sanchez, wie allen de impact die Audre Lorde op hun eigen leven gemaakt heeft benadrukken, alsook haar bredere maatschappelijke impact onderstrepen. De documentaire wordt voorzien van een inleiding door Warda El-Kaddouri, die al eerder in De Groene Amsterdammer schreef over de hedendaagse relevantie van Audre Lorde’s poëzie


Verwacht op 04 okt 2022

Lees meer

Poster for

ILFU presenteert: Maya Angelou Films & Talks: James Baldwin – The Price of the Ticket

De documentaire James Baldwin: The Price of the Ticket (1989) gaat over de Amerikaanse schrijver en burgerrechtenactivist. Zijn invloed in het debat rondom de emancipatie van zwarte Amerikanen is niet te onderschatten, en de kwaliteit van zijn literaire werk evenmin. In deze documentaire vertelt hij het verhaal van zijn leven: “Without using narration, The Price of the Ticket allows Baldwin to tell his own story: exploring what it means to be born black, impoverished, gay and gifted – in a world that has yet to understand that ‘all men are brothers.'” Het is een verhaal waarvan James Baldwin het belang inzag om het te vertellen van zijn jeugd in Harlem, New York in de jaren dertig, tot zijn verworven nationale en internationale bekendheid en zijn retraites naar Frankrijk/ Parijs, Istanboel en Zwitserland om aan zijn schrijverschap te werken. De documentaire wordt voorzien van een inleiding door Stefan Sanders. Stephan Sanders schreef eerder over James Baldwin in De Groene Amsterdammer, is groot bewonderaar van zijn werk en weet telkens weer de hedendaagse relevantie van zijn werk aan te tonen.


Verwacht op 05 okt 2022

Lees meer