logo
hd-img hd-img

Flamenco Biënnale

De Flamenco Biënnale Nederland is een internationaal podiumkunstenfestival met als kloppend hart een van Europa’s oudste kunstvormen, de flamenco. Het signaleert sinds 2006 de nieuwste ontwikkelingen in het genre en biedt een staalkaart van hedendaagse flamencokunst, met voorstellingen en concerten waarin de traditie spannende allianties en kruisbestuivingen aangaat met eigentijdse dans en muziek, jazz, klassiek, barok en oosterse muziek.

 

Dit jaar werken ze voor het eerst samen met Slachtstraat Filmtheater voor twee speciale vertoningen van films over flamenco: Siete Jereles en La Singla.


Poster for

Flamenco Biënnale: Siete Jereles Op maandag 11 december om 19:00

Siete Jereles is een magische reis van zeven nachten door de straten en wijken van het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera, een van de oudste kweekvijvers van de flamenco. De film volgt de vele flamencofamilies die de stad rijk is. De personages, artiesten én paarden, bouwen er aan een nieuw beeld van de flamenco die zichzelf steeds heruitvindt.

 

Voor de film zal er live een korte Bulería dans optreden zijn in de zaal. Bulería is een typische dans uit Jerez.

Lees meer

Poster for

Flamenco Biënnale: La Singla Op zondag 17 december om 12:00

Antonia Singla, geboren in de buitenwijken van Barcelona, verloor kort na haar geboorte haar gehoor. Ze leerde flamenco dansen door trillingen te voelen en ritmes na te bootsen. Op 17-jarige leeftijd schudde ze de flamencowereld op en werd ze een ster op de Europese podia vanwege haar uitzonderlijke expressie. Ze werd vereeuwigd door Salvador Dali en speelde een rol in een Oscar-genomineerde film. Echter, voor haar 30e verdween ze voorgoed van het podium. Vijftig jaar later ontdekt een jonge vrouw oude archieven en raakt gefascineerd door La Singla. Er lijkt een tragisch verhaal te schuilen achter haar blik. Waarom had ze nog nooit van haar gehoord? Ze besluit het mysterie rond La Singla’s verdwijning te ontrafelen en gaat op zoek naar haar verhaal.

Lees meer