logo
hd-img hd-img

Feestelijke opening Slachtstraat Filmtheater

logo

Na 3 maanden proefdraaien, vieren we op 5 augustus 2022 de officiële opening van het Slachtstraat Filmtheater met een ‘grand-café en dat vieren we met een gratis quiz en openluchtvoorstelling van de documentaire Summer of Soul.

 

Programma vrijdagavond 5 augustus

 

18.30 uur: inloop filmquiz bij de Slachtstraat
19.00 uur: filmquiz  en feestelijk drankje bij de Slachtstraat Helaas is de filmquiz uitverkocht.
21.00 uur: openluchtvertoning van Summer of Soul (117 min) op de Neude

 

Hoewel wij zorgen voor wat banken, wordt een eigen stoel of zitzak aanbevolen.

Bovendien ontvangt iedere bezoeker het weekend van 5, 6 en 7 augustus een cadeautje bij aanschaf van een filmticket. Zo kunt u een leuk aandenken mee naar huis nemen. Let wel: zolang de voorraad strekt.


logo

vrijdag 5 augustus | Filmquiz bij de slachtstraat

Om de feestelijke opening van Slachtstraat Filmtheater te vieren, nodigen wij u om 18.30 uur (start quiz 19.00 uur) uit voor een filmquiz en een feestelijk drankje bij de Slachtstraat. De filmquiz zal worden ingeleid door explicateur en filmquizmaker Romy van Krieken. Stel uw eigen team samen en neem deel aan onze filmquiz die zal variëren van makkelijke warmmakers tot wat de moeilijkere filmvragen.

 

Helaas is de filmquiz uitverkocht.

Meld je aan voor de Filmquiz

VRIJDAG 5 AUGUSTUS | BUITENFILM OP DE NEUDE: SUMMER OF SOUL

 

Met veel plezier vertonen wij op vrijdag 5 augustus om 21.00 uur op de Neude de met een Oscar bekroonde muziekdocumentaire ‘Summer of Soul’ over het legendarische Harlem Cultural Festival in 1969. Muzikant en debuterend regisseur Questlove brengt in deze energieke en swingende documentaire nooit eerder vertoonde archiefbeelden over de Afro-Amerikaane cultuur/muziek in de V.S. tot leven. De historische beelden zijn gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Gavey Park). Op dit festival traden muzikale grootheden op waaronder Nina Simone, Stevie Wonder en Gladys Knight & the Pips. Stil zitten is onmogelijk.

★★★★★ – De Volkskrant
Deze zinderende muziekdocumentaire Summer of Soul toont een vergeten festival dat zo belangrijk was voor de zwarte gemeenschap.

★★★★★ – The Guardian
The best concert film ever made.

★★★★★ – Empire
Sonically flawless, authentically textured and deep-rooted in cultural significance.

 

De openluchtvertoning van Summer of Soul kunt u gratis bezoeken, zonder aanschaf van een gratis kaartje. Hoewel wij zorgen voor wat banken, wordt een eigen stoel of zitzak aanbevolen.