logo
hd-img hd-img

De Goeie Films van 2023

Filmjaar 2023 is voorbij, maar we kijken nog één keer in de spiegel. Geïnspireerd door de goeie-films-verkiezing vertonen wij in samenwerking met Cineville van 11 t/m 17 januari hun en jullie favoriete films van het jaar op groot scherm. Tijd om één van die greatest hits in te halen of je lievelings voor de vijfde keer te zien! Eén jaar, ontelbaar veel verhalen en reflecties. Als het licht dat afketst van een discobal, vlogen we in het rond. Naar de wilde begindagen van Hollywood, langs lome zomervakanties en het plotselinge einde van relaties die voor altijd hadden moeten zijn–om uiteindelijk weer uit te komen bij onszelf.Wie ben ik? Wie was ik in een vorig leven? Vanaf 11 januari maken de allerbeste films van 2023 een ererondje op het witte doek. Films over (een gebrek aan) zelfreflectie, die de camera op zichzelf richtten, of die ons een spiegel voorhielden. Zien we je daar?

 

Past Lives en Anatomy of a Fall (beide ook in de top 10 van Cineville) zijn nog te zien in Louis Hartlooper Complex en in Springhaver met Engelse ondertiteling.


logo

De Goeie Films van 2023: Killers of the Flower Moon Op zaterdag 13 januari om 14:45 & zondag 14 januari om 20:30

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de inwoners van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoorden.

Lees meer