logo
hd-img hd-img

CineMaatjes

Bekijk hieronder een overzicht van kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn in het Louis Hartlooper Complex, Springhaver Theater of Slachtstraat Filmtheater.


logo

Bodemdierendagen: Onder Het Maaiveld Junior Te zien in Slachtstraat Filmtheater

Wisten jullie dat er meer levende wezens in een theelepel gezonde aarde zitten dan er mensen op aarde zijn? Boven de grond wordt de wereld bevolkt door planten, insecten en vogels en natuurlijk mensen. maar onder de grond is er ook een wereld van wortels, wormen, schimmels en bacteriën. En wisten jullie dat deze wereld ook druk met elkaar communiceert?

 

In samenwerking met BodemDierenDagen vertonen wij Onder het Maaiveld Junior met speciale extra’s, waaronder een gratis exemplaar van het kinderboek De Regenmaker.

lees meer

logo

Onder de Blote Hemel Te zien in Louis Hartlooper Complex

De tienjarige Elvie woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping midden in de natuur. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko, de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa’s afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

 

Regisseur Lilian Sijbesma, eerder als schrijfster betrokken bij tv-series voor de jeugd, werd voor haar scenario van Onder de blote hemel al in 2018 bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs.

lees meer

Poster for

Cinemaatjes: Rosa, de Kleine Bloemenfee

Rosa is een klein bloemenelfje dat altijd alleen woonde in haar rozenstruik. Het allerliefste zou ze een vriendje willen hebben, maar ze durft nooit haar struik te verlaten omdat ze bang is. Op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk en ze worden meteen vriendjes, ondanks hun verschillen. Silk wil op avontuur gaan en ...


Verwacht op 28 sep 2023

Lees meer

Poster for

Cinemaatjes: Dancing Queen

Dancing Queen vertelt het verhaal van de 12-jarige Mina. Haar wereld komt op de kop te staan wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad en dus ook school verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd. Wanneer hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dansploeg, ziet Mina haar kans schoon en schrijft zich ...


Verwacht op 25 okt 2023

Lees meer

Poster for

Cinemaatjes: Zeevonk

Lena verliest haar vader wanneer zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee, een monster dat het schip deed zinken. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.


Verwacht op 25 okt 2023

Lees meer