logo
hd-img hd-img

Arts in Cinema

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities, iconische werken en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.


Poster for

Arts in Cinema: Danish Collector DeLacroix To Gauguin

Langetijd was niemand geïnteresseerd in de kunst van het Impressionisme. Kunstenaars als Monet, Degas en Renoir werden belastert, aangevallen, met als gevolg dat zij straatarm achterbleven. Toen gebeurde er iets opmerkelijks. Een nieuw soort verzamelaars kwam op en al snel streden zij om elk werk van deze nieuwe, radicale kunstenaars dat zij konden vinden. Onder hen was de visionaire Deense zakenman Wilhelm Hansen die een opmerkelijke collectie aanlegde in zijn zomerhuis Ordrupgaard, in de buitenwijken van Kopenhagen.


Verwacht op 15 sep 2022

Lees meer

Poster for

Arts in Cinema: Pissarro Father Of Impressionism

Zonder Camille Pissarro is er geen Impressionistische beweging. Hij staat terecht bekend als de vader van het Impressionisme. Het was een dramatisch pad dat Pissarro volgde, en ondanks dit alles schreef hij uitvoerig aan zijn familie. En dankzij deze intieme en onthullende brieven onthult deze aangrijpende film Pissarro’s leven en werk. Geboren in West-Indië vond Pissarro, als jonge man in Parijs, zijn passie voor de schilderkunst waar hij op 43 jarige leeftijd een groep enthousiaste kunstenaars samenbracht in een nieuw collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door de critici geminacht, maar de groep had een nieuwe naam verworven: de Impressionisten. Gedurende de volgende 40 jaar was Pissarro de drijvende kracht achter wat vandaag gezien wordt als de meest favoriete artistieke beweging in de wereld.


Verwacht op 13 okt 2022

Lees meer